PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Mii
Kokaõpilane
2008-03-28 20:07:35
Nii... minu oma kah valmis, Nigella variant. Oli lisaks muule hea ettekääne lõpuks mikseri ostmiseks :) Tuli väheke liiga pruun. Võin oma viletsaks vabanduseks öelda, et ka munavaht oli õrnalt kreem, kuna mu helevalge suhkur sai ootamatult otsa, samas vaadates sisu ja krõbeda osa värvi erinevust, pole see ilmselgelt piisav vabandus. Munavalgevahule lisasin 4 muna kohta 200 g suhkrut, maisitärklist ma endale ootamatult kapist ei leidnudki, seega tegin kartulitärklisega - sõelusin sisse. Sellele vaatamata avastasin paar tompu pehme sisu hulgast - seda visuaalselt, muud moodi tunda polnud. Ahi algul 180 kraadi, siis kohe keerasin 140 peale ja ahjus oli ligikaudu tund + jahtumise aeg. Miskipärast pragunes ahjus jahtumise ajal - ehk oli ahjuuks jahtumise ajal liiga avatud? Aga võibolla see on normaalne. Pöörasin ümber ja katsin vähese kohupiimaga vahukoorega, teelusika-poolteist tuhkruhkrut panin kah sisse (tavalist lihtsalt ei olnud enam üldse) - mõte oli mahendada kohupiima maitset, sest Saida oma tundub mulle natuke hapu. Samas arvestades kogust, oli efekt pigem psühholoogiline :D Peale maasikad ja granaatõuna seemned. Maitses imehää :) Teinekordki.
Kait
Abikokk
2008-03-28 21:33:45
TEHTUD! Vahukoorele lisasin törtsu kohupiimapastat. Maisitärklise asemel kartulitärklis ja äädikas ka tavaline (panin 0,5tl). Kõigest lähemalt saab lugeda SIIT Homme saan ka maitset kommenteerida. Välimus sai täitsa armas :D

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Kait
Abikokk
2008-03-28 21:37:49
P.S ülejäänud munakollased läksid järjekordsete kohupiimapirukate täidise sisse. Tuli veel puudugi, oleks võinud mõned pirukate pintseldamiseks ka jätta ;)

Qsti
Abikokk
2008-03-28 21:41:19
Gordon Ramsay räägib oma magustoiduraamatus, et kui tahta võimalikult valget beseed, peab seda võimalikult madalal temperatuuril küpsetama. Proovisin järgi, retsept oli sama kui alati aga seekord tegin veidi madalamal temperatuuril (ja natuke kauem) ning sai tõesti heledam.
Tripsakas
Abikokk
2008-03-29 00:02:34
Minugi oma valmis! 3 munavalget, 1,5 dl suhkrut, tl valgeveiniäädikat, sorts vaniljeekstrakti ja 1, 5 tl tärklist. 170 kraadi, siis 125 kraadi, tund aega. Põhi tuli äärtest krõbe, seest pehme. Katsin vahukoore, kiivilõikude ja granaatõuna seemnetega. Pere sõi ja kiitis, järele ei jäänud midagi.
Kait
Abikokk
2008-03-29 20:44:05
Meil siis ka nüüd kook söödud. Maitses imehästi. Isegi mees sõi, kuigi kahtlesin, sest ta ei söö vahukoort. Põhjas ja äärtel oli õhuke krõbe beeseekiht, seest oli selline kohev pehme osa. Arvan, et peaks tegelikult veidi kauem küpsetama, et seda pehmet osa vähem jääks. Loodetavasti oli see munavalge siiski ilusti läbi kuumutatud, selline nõme hirm on toore munaga seoses... Usun, et katsetan seda kooki veel millalgi. Uskumatult mõnus ja kerge suutäis on. Ei osanud arvatagi.

Enely100
Abikokk
2008-03-30 15:29:17
täna siis uus katse ja proovin madalamaid temperatuure.
Zapxpxau
Abikokk
2008-03-30 15:45:22
Tegin ka Nigella retsepti järgi, pisut vähema suhkruga. Ahi 150c ja siis keerasin 120c peale, ahjus umbes tund aega. Ei tulnud liiga pruun. Kõigile meeldis, ka emale, kes oli algul väga skeptiline, et ohh beseeeee... Pilt hiljem.

Zap*

Enely100
Abikokk
2008-03-30 18:21:57
niih..uus katsetus valmis...vähem suhkurt ja väiksem temperatuur ja oi-oi kui hea...seekord siis alguses 170 ja siis kohe 130, ahjus u tunnike...seekord kaunistasin kiividega, meeldis viinamarjadega rohkem
Vernanda
Abikokk
2008-03-31 18:11:14
tundub, et ma ei ole esimene, kes selle daami tõttu mikseri ostis :) kook ise: Nigella versioon, küpsetasin gaasipliidi ahjus, 170 pealt kohe alla 140le, 45 minutit. hakkas juba kergelt beezhiks kiskuma, jahtus üleöö, natuke pragunes ka - võibolla oleks pidanud kinnises ahjus jahutama, aga ma kartsin, et kuivab väga ära. peale Flora kreem ja sügavkülmast maasikad ja mustsõstrad, natuke põhja peale ka maasika toormoosi (sest nagu alati, sekkub poole pealt kokakunsti tung külmkappi tühjendada :) aga sai hea, seest nätske, mitte liiga "besee", parem, kui ma oleks arvanud ja oodanud. kadus kui kerisele, niiet kuidas ta järgmisel hommikul maitseb, jäi seekord teadmata...

Da Vahtra Residence

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>